Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos sultinio – 500ml
- Petražolių – 50g
- Pomidorų padažo – 3 šaukštai
- Morkų – 2vnt.
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Lauro lapų – 4vnt.
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
- Kiaulienos kumpio – 500g
- Svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- Kiaulieną supjaustome juostelėmis. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame mėsą apie 5-8 minutes dažnai maišydami.
- Puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintus svogūnus, česnakus, tarkuotas morkas, prieskonius ir apkeptą mėsą. Supilame sultinį, uždengiame puodą ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1 valandą.
- Po valandos sudedame pomidorų padažą, grietinę, miltus, išmaišome ir vėl uždengę troškiname apie 15 minučių.
- Kiaulieną patiekiame su karštomis bulvėmis ar ryžiais.
dovile
pirma kart apskritai dariau kiaulienos guliasa… ir man jis pavyko… paprasatas, lengvai padaromas…skanu
rasa
Labai dekoju uz nuostabu receptuka dar tik padaza paragavau o jau kaip skanu!!!!:)ACIU!!!;)
Diana
Labaaaai skanu 🙂
violeta
Viskas kaip ir ciki.guliasiukas jau troskinasi:)laabai skaniai kvepia.tik sakykit ar nepagadins skonio tai,kad as darzoves apkepinau pries troskinant?nedaskaiciau recepto
Kulinarė
Violeta, tikrai nepagadins:) Skanaus!!!
Lina
Labai šaunus receptai .Malonu.