Ingridientai
*350g kiaulienos mėsos
*6 bulvės
*200g grietinėlės
*1 v.š. miltų
*100g fermentinio sūrio
*2 svogūnai
*3 v.š. aliejaus
*1 skiltelė česnako
*druska ir pipirai
*0,25 a.š. maltų lauro lapų
*70ml vandens
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Bulves nulupame ir supjaustome 0,5cm storio griežinėliais. Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi, 0,5 a.š. druskos, įspaudžiame česnaką, pabarstome pipirais. Paruoštas bulves dedame į kepimo indą ir 20 minučių dedame į orkaitę.
Svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Kiaulieną supjaustome smulkiais gabaliukais ir su tolygiai paskirstome kiaulieną ant bulvių. Ant mėsos išdėliojame griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepimo indą dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 minučių.
Kol kepa mėsa su bulvėmis, paruošiama padažą. Dubenyje sumaišome grietinėlę su miltais ir tarkuotu sūriu. Beriame truputį druskos ir pipirų. Pilame 70ml vandens ir išmaišome.
Ištraukiame užkepėlę iš orkaitės ir ant viršaus supilame padažą. Užkepėlę su padažu kišame atgal į orkaitę kokioms 10 minučių.
Kiaulienos ir bulvių užkepėlę patiekiame šiltą su salotomis.
Laimonas
A tai kur kmynus bert????
Kulinarė
Atsiprašome, pasitaisome. Kmynų nereikia 🙂