Ingridientai
*500g kiaulienos išpjovos
*150g špinatų (galima keisti dilgynėmis)
*50g svogūnų laiškų
*2 skiltelės česnako
*1 a.š. česnako drožlių
*5 v.š. aliejaus
*150ml pieno
*3 v.š. miltų
*druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos išpjovą supjaustome plonais kepsneliais ir pabarstome druska, pipirais bei česnakų drožlėmis.
Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame kepsnius, kuriuos kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Špinatus ir svogūnų laiškus susmulkiname.
Iškeptus kepsnius išimame ir sudedame į lėkštę, o į keptuvę, supilę likusį aliejų, sudedame špinatus su svogūnų laiškais. Po pusės minutės sudedame smulkintą česnaką. Dar po minutės suberiame miltus, išmaišome ir vos minutę kepame. Į keptuvę supilame pieną, ir ant silpnos ugnies, visą laiką maišydami, verdame padažą. Beriame druskos ir pipirų.
Padažui sutirštėjus sudedame į jį keptus kepsnius ir viską troškiname apie 5-8 minutes ant silpnos ugnies.
Kiaulienos kepsnelius su žaliuoju padažu patiekiame šiltus su virtomis bulvėmis ir mėgiamomis konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis.
Parašykite komentarą