Ingridientai
- 4 kiaulienos išpjovos kepsniai
- geltona paprika
- raudona paprika
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. sviesto
- 50ml sultinio
- 100ml pomidorų sulčių
- 1 v.š. grietinės
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
Kiaulienos kepsnius pabarstome druska ir pipirais, sudedame į keptuvę ir ant stiprios ugnies kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Paprikas supjaustome stambiomis juostelėmis.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą česnaką bei paprikas. Kepame daržoves vos 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
Į nedidelį puodą pilame pomidorų sultis, sultinį, sudedame grietinę, beriame druskos ir pipirų (kad padažas būtų tirštesnis galima berti 0,5 v.š. miltų). Padažą kaitiname ant silpnos ugnies keletą minučių visą laiką maišydami. Sudedame apkeptus kepsnius ir troškiname juos iki 10 minučių ant silpnos ugnies. Iki troškinimo pabaigos likus 3-4 minutėms – sudedame paprikas, išmaišome ir baigiame troškinti.
Kiaulienos kepsnius su paprikomis patiekiame šiltus su mėgstamu bulvių ar ryžių garnyru.
Parašykite komentarą