• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kiaulienos kepsniai su špinatų padažu

2010-11-22 by Kulinarė Palikti komentarą

Kiaulienos kepsniai su špinatų padažu

Ingridientai

  • Grietinėlės (35%) – 150ml
  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Alyvuogių aliejaus – 70ml
  • Špinatų – 200g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Kiaulienos sprandinės – 1000g
  • Džiūvėsėlių – 70g
  • Muskato – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Česnako skiltelių – 4vnt.
  • Citrinos sulčių – 1 šaukštas

 

Gaminimas

 

  • Kiaulienos išpjovą supjaustome 1-1,5cm storio kepsniais, kuriuos truputį „pamušame“.

 

  • Dubenėlyje sumaišome 3 skilteles smulkinto česnako, 2 šaukštus aliejaus, muskatą bei druska ir pipirais. Paruoštu marinatu įtriname kiaulienos kepsnius ir bent 30 minučių paliekame marinuotis.
  • Špinatus smulkiai supjaustome ir užplikome verdančiu vandeniu. Palaikome bent 2-4 minutes karštame vandenyje špinatus ir po to nusausiname.
  • Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą skiltelę česnako, po minutės į keptuvę dedame špinatus.
  • Špinatus kepame 1-2 minutes. Viską užpilame grietinėle, beriame druskos ir pipirų, maltą muskatą ir supilame citrinos sultis. Padažą verdame dar porą minučių.
  • Nuėmę nuo ugnies iki vientisos masės sumaišome padažą elektriniu smulkintuvu ir padedame į šalį.
  • Kiaušinį išplakame.
  • Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
  • Kiaulienos išpjovos kepsnius pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į keptuvę, kur kepame apie 4-5 minutes iš abiejų pusių.
  • Patiekdami į lėkštę dedame virtų bulvių, iškeptus kepsnius, kuriuos užpilame špinatų padažu ir patiekiame.
  • Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę ir užpilame paruoštu špinatų padažu.
  • Skanaus!

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, citrina, džiūvėsiai, grietinėlė, kepsnys, kiauliena, kiaušiniai, mėsa, muskatas, padažas, Patiekalai receptai, receptas, špinatai

 

Panašūs receptai

Karamelizuota kiauliena vietnamietiškai
Karamelizuota kiauliena vietnamietiškai
Naminiai kotletai
Naminiai kotletai
Nuodėmingai sultingi ir skanūs kepsniai
Nuodėmingai sultingi ir skanūs kepsniai

Previous Post: « Greitas citrininis tortas
Sekantis įrašas: Mango čatnis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt