Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 150ml
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 70ml
- Špinatų – 200g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Kiaulienos sprandinės – 1000g
- Džiūvėsėlių – 70g
- Muskato – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Citrinos sulčių – 1 šaukštas
Gaminimas
- Kiaulienos išpjovą supjaustome 1-1,5cm storio kepsniais, kuriuos truputį “pamušame”.
- Dubenėlyje sumaišome 3 skilteles smulkinto česnako, 2 šaukštus aliejaus, muskatą bei druska ir pipirais. Paruoštu marinatu įtriname kiaulienos kepsnius ir bent 30 minučių paliekame marinuotis.
- Špinatus smulkiai supjaustome ir užplikome verdančiu vandeniu. Palaikome bent 2-4 minutes karštame vandenyje špinatus ir po to nusausiname.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą skiltelę česnako, po minutės į keptuvę dedame špinatus.
- Špinatus kepame 1-2 minutes. Viską užpilame grietinėle, beriame druskos ir pipirų, maltą muskatą ir supilame citrinos sultis. Padažą verdame dar porą minučių.
- Nuėmę nuo ugnies iki vientisos masės sumaišome padažą elektriniu smulkintuvu ir padedame į šalį.
- Kiaušinį išplakame.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
- Kiaulienos išpjovos kepsnius pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į keptuvę, kur kepame apie 4-5 minutes iš abiejų pusių.
- Patiekdami į lėkštę dedame virtų bulvių, iškeptus kepsnius, kuriuos užpilame špinatų padažu ir patiekiame.
- Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę ir užpilame paruoštu špinatų padažu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą