Ingridientai
- 1kg kiaulienos išpjovos
- 1 skardinė konservuotų abrikosų
- 2 v.š. tarkuoto imbiero
- 2 v.š. citrinų sulčių
- 2 skiltelės česnako
- 0,25 a.š. pipirų
- 1 a.š. druskos
- 2 v.š. aliejaus
Gaminimas
:
Kiaulienos kepsnį įtriname česnaku, aliejumi, druska ir pipirais. Parai dedame į šaldytuvą.
Po 24 valandų dedame kepsnį į kepimo maišą, kišame į orkaitę ir kepame 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Konservuotus abrikosus kartu su sirupu sumalame.
Padažui gaminti skirtame inde sumaišome medų, citrinų sultis, imbierą bei maltus abrikosus. Ant silpnos ugnies pakaitiname 4 minutes.
Apkeptą kepsnį išimame iš orkaitės ir nuplėšę kepimo maišą visą mėsą aptepame abrikosų padažu. Dedame kepsnį atgal į orkaitę ir kepame dar 15 minučių.
Kiaulienos kepsnys su abrikosų užpilu patiekiame šiltą su orkaitėje keptomis bulvėmis ar šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą