Ingridientai
*kiaulienos išplovos (4 kepsnių)
*4 skiltelės česnako
*4 šakelės šviežio mairūno (gali būti džiovintos šakelės)
*3 v.š. aliejaus
*1 v.š. citrinos sulčių
*200g kiaulienos šoninės
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome aliejų su trintu česnaku, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Prieskonių mišiniu gerai įtriname kiaulienos kepsnius, kuriuos paliekame marinuotis bent porą valandų.
Šoninę supjaustome juostelėmis.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Ant išmarinuotų kepsnių dedame po šakelę rozmarino ir visą kepsnį apvyniojame šonine.
Sudedame kepsnius į kepimo “rankovę” ir dedame į kepimo indą. Įpilame pusę stiklinės vandens į skardą ir dedame į orkaitę, kur kepame kepsnius 45 minutes. Likus kepti 7 minutėms, praplėšiame maišą ir baigiame kepti.
Kiaulienos kepsnį su šonine rozmarinu patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą