Ingridientai
- 1kg kiaulienos faršo
- 1 kiaušinis
- 3 v.š. manų kruopų
- 2 riekės batono
- 100g džiūvėsių
- 200g rūkytos kiaulienos šoninės
- 1 svogūnas
- 150g pievagrybių
- 50g sviesto
- 50ml aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Batoną pamerkiame į pieną ir 10 minučių mirkome. Išmirkytą batoną nusausiname.
Kiaulienos faršą sumaišome su kiaušiniu, žiupsniu druskos ir pipirų, manų kruopomis, mirkytu batonu.
Šoninę supjaustome mažais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę, kur kepame porą minučių. Po dviejų minučių kartu sudedame smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius, kuriuos dar 2-3 minutes kepame. Apkeptą įdarą atvėsiname.
Iš paruošto faršo formuojame blynelius, kuriems į vidurį dedame po šaukštą šoninės ir grybų įdaro, mažą gabaliuką sviesto ir užspaudę kraštus suformuojame maltinius. Maltinius apvoliojame džiūvėsiuose ir sudedame į kepimo skardą išteptą aliejumi. Kišame skardą į orkaitę ir kepame maltinius apie 50 minučių.
Kiaulienos maltinius su grybų ir šoninės įdaru patiekiame šiltus su virtomis bulvėmis ir salotomis.
Parašykite komentarą