• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

2016-08-26 by Kulinarė Palikti komentarą

kiaulienos nugarines kepsnys su paprikomis

 

Ingridientai

Kepsniui:

  • 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais
  • Alyvuogių aliejus
  • 2 česnako skiltelės
  • Keletas čiobrelio šakelių
  • 1 valg. šaukštas sviesto

Garnyrui:

  • Alyvuogių aliejus
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 2 raudonosios paprikos
  • 1 valg. šaukštas rudojo cukraus
  • 1 valg. šaukštas vyno acto
  • 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Keletas baziliko lapelių
  • Druska
  • Pipirai

Ruošiame paprikas:

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus bei paprikas. Suberiame druską, pipirus bei cukrų ir kepame daržoves ant labai karštos ugnies apie 4-5 minutes. Svarbu, kad ugnis būtų kuo karštesnė, kad daržovės keptų, o ne virtų.

Supilame actą ir leidžiame dar pakepti apie 1-2 minutes, kol didžioji dalis acto išgaruos, o paprikos pasidarys minkštos. Sumažiname ugnį ir įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus. Leidžiame dar apie 2-3 minutes pakepti. Sudedame bazilikus, sumaišome ir po 30 sekundžių nuimame viską nuo ugnies.

Sudedame daržoves į lėkštės vidurį ir paliekame kol iškepsime kepsnius.

Kepame kepsnius:

Imame mėsos gabaliukus ir aštriu peiliu padarome 5mm įpjovas riebiojoje mėsos dalyje, kur yra odelė. Įpjovas padarykite 3-4 cm intervalais. Pabarstykite kepsnius druska bei pipirais iš abiejų pusių bei šiek tiek įtrinkite.

Paimkite švarią keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant maksimalios ugnies. Sudėkite kepsnius, česnako skilteles bei čiobrelio šakeles. Kiekvieną pusę kepkite apie 2-3 minutes. Čiobrelius stenkitės pakišti po kepsniais, o česnako skilteles šiek tiek paspaudykite mentele, kad lengvai susitraiškytų.

Artėjant į pabaigą, į keptuvę įdėkite sviesto. Jam ištirpus, šaukštu vis pasemkite keptuvėje susidariusius skysčius ir užpilkite ant kepsnių.

Baigus kepti, kepsnius sudėkite į atskirą lėkštę, šiek tiek iš keptuvės užpilkite sviesto ir palikite mėsą ilsėtis apie 5-10 min.

Galiausiai kepsnius sudėkite į prieš tai paruoštą lėkštę ant keptų paprikų. Skanaus!

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, čiobrelis, kiaulienos nugarinė, paprika, sviestas, svogūnai, vyno actas

 

Panašūs receptai

Karamelizuota kiauliena vietnamietiškai
Karamelizuota kiauliena vietnamietiškai
Naminiai kotletai
Naminiai kotletai
Nuodėmingai sultingi ir skanūs kepsniai
Nuodėmingai sultingi ir skanūs kepsniai

Previous Post: « Paprastas čili
Sekantis įrašas: Pica su namine dešra ir pomidorais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt