Ingridientai
- 350g kiaulienos faršo
- 5 bulvės
- 3 kiaušiniai
- 120g miltų
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 70ml pieno
- 1 svogūnas
- 1 poras
- 2 v.š. aliejaus
- 1 a.š. bulvių prieskonių
- 1 skiltelė česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, žiupsneliu druskos.
Bulves nulupame ir labai smulkiai supjaustome. Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi, bulvių prieskoniais, žiupsneliu druskos ir pipirų.
Į kepimo formą (geriausia silikoninę, kad pyragas lengvai išsiverstų) sudedame bulves. Ant bulvių suberiame smulkintą svogūną bei porą. Tada tolygiai dedame mėsos faršą ir viską užpilame kiaušinių plakiniu.
Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių.
Iškeptą bulvių ir faršo pyragą išverčiame ant didesnės lėkštės ir patiekiame su pomidorų padažu.
Parašykite komentarą