Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 50g
- Svogūnų – 100g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Svogūnų laiškų – 100g
- Čiobrelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Gruyère sūrio – 150g
- Konservuotų kukurūzų – 300g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
- Paprikų (raudonųjų) – 100g
- Trapios tešlos (be cukraus) – 400g
- Vorčesterio padažo – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
- Į keptuvę dedama supjaustytą kiaulienos šoninę ir kepame kol mėsa švelniai paruduos. Iškeptą šoninę išimame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėme kiaulieną, dedame smulkintus svogūnus bei papriką, kepame kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Dedame kukurūzus ir dar pora minučių kepame.
- Dideliame inde sumaišome grietinę, Vorčesterio padažą, čiobrelius, suberiame svogūnų laiškus, pilame suplaktus kiaušinius, pakeptas daržoves ir kiaulienos šoninę, pabarstome tarkuotu sūriu.
- Kepimo indą išklojame tešla ir supilame masę iš dubenio, viršų pabarstome sauja sūrio.
- Kepame orkaitėje apie 45-55 minutes, kas kartą pažiūrėdami, ar pyrago vidurys iškepęs.
- Prieš patiekiant, leisti truputį atvėsti.
Parašykite komentarą