Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 700g
- Kiaulienos sprandinės – 1000g
- Citrinų – 3vnt.
- Vandens – 100ml
- Bazilikų (džiovintų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Lauro lapų – 4vnt.
- Petražolių (džiovintų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Pomidorų – 4vnt.
Gaminimas
- Supjaustome pusžiedžiais svogūnus, sudedame į dubenį ir pabarstome druska. (2 svogūnus supjaustome stambiais gabaliukais, juos kepsime kartu su šašlykais).
- Dubenyje svogūnus rankomis gniaužome, kol pradės sunktis sultys. Į tą patį dubenį dedame bazilikus, petražoles, pipirų, lauro lapų. Išspaudžiame citrinų sultis ir sumaišę su vandeniu pilame į dubenį.
- Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame į dubenį su svogūnais. Mėsą išminkome kartu su marinatu ir paliekame 4-5 valandoms šaldytuve, kad mėsa išsimarinuotų.
- Supjaustome pomidorus griežinėliais, pabarstome druska ir pipirais.
- Išmarinuotą mėsą veriame ant iešmo kartu su pomidorais ir stambiau supjaustytais svogūnais
- Suvertus šašlykus dedame kepti.
- P.S. Galima kartu kepti ir keletą griežinėliais supjaustytų citrinų žievelių.
Parašykite komentarą