Ingridientai
- 350g liesos kiaulienos
- 1 morka
- 1 raudona paprika
- 50g poro
- 4 skiltelės česnako
- 1 saliero lapkotis
- 4 bulvės
- 70ml aliejaus
- 200ml pieno
- 1 v.š. miltų
- 30g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi.
Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome druska ir pipirais, pilame citrinos sulčių ir rankomis gerai išminkome mėsą. Mėsą tolygiai dedame ant bulvių.
Elektriniu smulkintuvu susmulkiname daržoves: morką, salierą, česnaką ir porą.
Papriką supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame ant mėsos.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintas daržoves, kurias kepame apie 4 minutes ant vidutinės ugnies. Beriame miltus, druskos ir pipirų ir dar po minutės supilame pieną. Padažą pakaitiname kelias minutes.
Paruoštą daržovių padažą pilame ant bulvių su mėsa.
Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių, kol mėsa ir bulvės suminkštėja.
Kiaulienos užkepėlę su daržovėmis patiekiame šiltą pagardintą tarkuotu parmezano sūriu ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus!
Simona
Skanus receptas – skonis kaip troskinio 😉