
Ingridientai
- 350g liesos kiaulienos
- 1 morka
- 1 raudona paprika
- 50g poro
- 4 skiltelės česnako
- 1 saliero lapkotis
- 4 bulvės
- 70ml aliejaus
- 200ml pieno
- 1 v.š. miltų
- 30g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi.
Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome druska ir pipirais, pilame citrinos sulčių ir rankomis gerai išminkome mėsą. Mėsą tolygiai dedame ant bulvių.
Elektriniu smulkintuvu susmulkiname daržoves: morką, salierą, česnaką ir porą.
Papriką supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame ant mėsos.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintas daržoves, kurias kepame apie 4 minutes ant vidutinės ugnies. Beriame miltus, druskos ir pipirų ir dar po minutės supilame pieną. Padažą pakaitiname kelias minutes.
Paruoštą daržovių padažą pilame ant bulvių su mėsa.
Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių, kol mėsa ir bulvės suminkštėja.
Kiaulienos užkepėlę su daržovėmis patiekiame šiltą pagardintą tarkuotu parmezano sūriu ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus!
Skanus receptas – skonis kaip troskinio 😉