Ingridientai
- 700g kiaulienos karkos
- 200g liesos kiaulienos
- 2 morkos
- 0,02 a.š. cinamono
- 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 0,25 a.š. maltų lauro lapų
- druska
Gaminimas
Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka.
Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame vandenyje. Atvėsimame ir nulupę sutarkuojame stambia tarka.
Išvirtą mėsą nuimame nuo kaulo ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į dubenį su mėsa sudedame virtas morkas, beriame pipirus, lauro lapus, cinamoną, viską išmaišome ir sudedame į lininį ar drobinį maišelį. Užrišame ir suslegiame tarp medinių lentelių (kad geriau susislėgtų – uždedame kokį sunkų daiktą). Slėgtainį palaikome bent 12 valandų šaldytuve.
Patiekdami supjaustome. Šis slėgtainis puikiai tiks kaip greitas užkandis.
Parašykite komentarą