
Kibinai – tai karaimų nacionalinis patiekalas. Tradicinis karaimų kibinų receptas yra su kapota aviena bei svogūnais, tačiau lietuvaičiai avieną dažniausiai keičia į kiaulieną. Pasigaminti šį skanėstą tikrai nėra sudėtinga.
Naminiams kibinams reikės:
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 200g
- Svogūnų – 150g
- Česnakų – 15g
- Kvietinių miltų – 1000g
- Margarino – 450g
- Vištienos sultinio kubelių – 10g
- Prieskonių mėsai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušinių – 4vnt.
- Kiaulienos sprandinės – 1000g
Gaminimas:
- Pirmiausia darome tešlą, nes ją vėliau reiks šaldyti, tad įdarui pasigaminti laiko bus. Kilogramą miltų suberiame į didesnį dubenį, sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ( vieną valg. š. pasiliekame įdarui) ir rankomis sutriname kartu su miltais taip kad margarinas tolygiai pasiskirstytų.
- Įmušame 4 kiaušinius, sudedame grietinę, įberiame druskos ir gerai tešlą išminkome. Jei tešla kimba prie rankų, įberkite dar saują miltų.
- Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių (galima dėti į šaldymo kamerą, tokiu atveju užteks ir 15 min šaldymo).
- Kol tešla šąla darome įdarą. Pirmiausia kiaulieną supjaustome mažais gabaliukais, įdedame prieskonių, pjaustytą svogūną, česnaką bei gabaliuką kepimo margarino. Margarinas reikalingas, kad susidarytų skystis kibino viduje, kad mėsa būtų dar sultingesnė. Į įdarą supilame puse stiklinės sultinio.
- Pašalusią tešlą išimame ir iškočiojame maždaug iki 0,5 cm storio.
- Imame ~15cm skersmens indelį ir išspaudžiam vienodo dydžio tešlos blynelius į kuriuos dedame įdarą ir suformuojame kibiną.
- Padarytus kibinus dedame į sausą skardą. DĖMESIO! Nededame jokių riebalų į skardą, nes pati kibinų tešla yra riebi, tad dar įdėjus riebalų į skardą, visas jūsų triūsas nueis perniek.
- Kad gražiai apskrustų kibinų viršus, galime juos aptepti kiaušinio plakiniu ( išplaktas kiaušinio trynys).
- Kibinus kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30min.
- Prie šių kibinų labai tinka mūsų vištienos ir daržovių sultinys.
- Skanaus!
O jei norite kažko pikantiškesnio, būtinai išbandykite mūsų kibinus su lašiša.
O į porciją įeina 1 ar 2 kibinai?
Pagal šį receptą turėtumėte gauti apie 16 kibinų 🙂