• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminių kibinų receptas

2010-04-13 by Kulinarė 3 komentarai

Naminiai kibinai lėkštėje

Kibinai – tai karaimų nacionalinis patiekalas. Tradicinis karaimų kibinų receptas yra su kapota aviena bei svogūnais, tačiau lietuvaičiai avieną dažniausiai keičia į kiaulieną. Pasigaminti šį skanėstą tikrai nėra sudėtinga.

Naminiams kibinams reikės:

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Grietinės (30%) – 200g
  • Svogūnų – 150g
  • Česnakų – 15g
  • Kvietinių miltų – 1000g
  • Margarino – 450g
  • Vištienos sultinio kubelių – 10g
  • Prieskonių mėsai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušinių – 4vnt.
  • Kiaulienos sprandinės – 1000g

Gaminimas:

  1. Pirmiausia darome tešlą, nes ją vėliau reiks šaldyti, tad įdarui pasigaminti laiko bus. Kilogramą miltų suberiame į didesnį dubenį, sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ( vieną valg. š. pasiliekame įdarui) ir rankomis sutriname kartu su miltais taip kad margarinas tolygiai pasiskirstytų.
  2. Įmušame 4 kiaušinius, sudedame grietinę, įberiame druskos ir gerai tešlą išminkome. Jei tešla kimba prie rankų, įberkite dar saują miltų.
  3. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių (galima dėti į šaldymo kamerą, tokiu atveju užteks ir 15 min šaldymo).
  4. Kol tešla šąla darome įdarą. Pirmiausia kiaulieną supjaustome mažais gabaliukais, įdedame prieskonių, pjaustytą svogūną, česnaką bei gabaliuką kepimo margarino. Margarinas reikalingas, kad susidarytų skystis kibino viduje, kad mėsa būtų dar sultingesnė. Į įdarą supilame puse stiklinės sultinio.
  5. Pašalusią tešlą išimame ir iškočiojame maždaug iki 0,5 cm storio.
  6. Imame ~15cm skersmens indelį ir išspaudžiam vienodo dydžio tešlos blynelius į kuriuos dedame įdarą ir suformuojame kibiną.
  7. Padarytus kibinus dedame į sausą skardą. DĖMESIO! Nededame jokių riebalų į skardą, nes pati kibinų tešla yra riebi, tad dar įdėjus riebalų į skardą, visas jūsų triūsas nueis perniek.
  8. Kad gražiai apskrustų kibinų viršus, galime juos aptepti kiaušinio plakiniu ( išplaktas kiaušinio trynys).
  9. Kibinus kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30min.
  10. Prie šių kibinų labai tinka mūsų vištienos ir daržovių sultinys.
  11. Skanaus!

O jei norite kažko pikantiškesnio, būtinai išbandykite mūsų kibinus su lašiša.

Kategorijos:Bandelės, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aviena, faršas, grietinė, kiauliena, kiaušiniai, kvietiniai miltai, margarinas, sultinys

 

Panašūs receptai

Naminiai čeburėkai
Naminiai čeburekai
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele

Previous Post: « Keptų krabų lazdelių mišrainė
Sekantis įrašas: Įdarytas žiedinis kopūstas »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria

    2017-10-07 at 09:07

    O į porciją įeina 1 ar 2 kibinai?

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2017-10-09 at 09:17

      Pagal šį receptą turėtumėte gauti apie 16 kibinų 🙂

      Atsakyti

Trackbacks

  1. Pomidorų pyragas su varške | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-21 19:18

    […] tešlos pagrindui 250g riebios varškės 100g sviesto 50g fermentinio sūrio 4 pomidorai 50g šviežių krapų 1 […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt