Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 250g
- Bulvių – 1500g
- Pieno – 120ml
- Petražolių – 50g
- Svogūnų laiškų – 50g
- Kiaulienos – 400g
- Kopsūtų – 1vnt.
Kolkanonas – tai tradicinis airių patiekalas, gaminamas iš virtų maltų bulvių, kopūsto (ar garbanotojo žalio kopūsto), sviesto, druskos ir pipirų. Dažnai yra naudojami ir kiti priedai, tokie kaip česnakas, pienas, porai, grietinė, svogūnai, kiauliena, svogūnų ar česnakų laiškai ir kt.
Gaminimas
- Kiauliena turėtų būti jau prieš dieną iškepta keptuvėje.
- Bulves išverdame su lupenomis. Išvirtas bulves nulupame ir sumalame ar sutriname. Į trintas bulves įdedame puse pakelio sviesto ir supilame užvirintą karštą pieną ir išmaišome. Paskaniname druska ir pipirais.
- Puode į 2l verdančio vandens sudedame stambiai pjaustytą kopūstą ir verdame tol kol kopūsto spalva pasidarys tamsesnė. Įdedame 100g sviesto, kad daržovė suminkštėtų ir porai minučių uždengiame dangčiu. Baigus virti kopūstui, jį nusausiname ir smulkiai supjaustome.
- Keptą mėsą sudedame į keptuvę, užpilame stikline vandens ir uždengę troškiname apie 45minutes. Mėsą vėliau nusausiname ir susmulkiname.
- Į indą su bulvėmis sudedame kopūstą, mėsą bei svogūnų laiškus ir išmaišome.
- Patiekiant ant kolkanono dedame po nedidelį gabaliuką sviesto ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Parašykite komentarą