
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Vištienos sultinio – 100ml
- Pomidorų padažo – 2 šaukštai
- Kiaulienos faršo – 450g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Fermentinis sūrio – 100g
- Kopsūtų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- Užvirti puodą su vandeniu.
- Atskirti kopūsto lapus nuo koto ir sudėti į verdantį vandenį. Apverdame 3-5 minutes (jei kopūstas šviežias, tai verdame vos 3 minutes).
- Į mėsos faršą dedame smulkintus svogūnus, beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį ir išminkome faršą (dedame žalumynų jei turime).
- Kepimo indą ištepame sviestu ir klojame visa dugną apvirtais kopūsto lapais. Dedame sluoksnį paruošto mėsos faršo, pabarstome sūriu ir vėl užklojame kopūsto lapais. Šitaip susluoksniuojame visą kopūstą.
- Kopūsto pyragą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepame apie 30 minučių.
- Atskirame dubenėlyje sumaišome sultinį su grietine, miltais ir pomidorų padažu.
- Apskrudus viršui, supilame paruoštą sultinio padažą ir troškiname dar apie 15 minučių.
- Patiekti su karštomis bulvėmis ar pomidorais.
Parašykite komentarą