Ingridientai
- 300g liesos kiaulienos
- 1 v.š. acto
- 0,5 a.š. maltų lauro lapų
- 1 a.š. cukraus
- 1 paprika
- 300g kininio kopūsto
- 1 raudonas svogūnas
- 1 agurkas
- 2 lavašai
- 2 v.š. garstyčių
- 3 v.š. majonezo
- 1 a.š. aliejaus
- druska ir pipirai
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 česnakas
Gaminimas
Daržoves supjaustome.
Kiaulieną supjaustome labai smulkiai (sukapojame) ir dubenyje sumaišome su cukrumi, actu, 0,5 a.š. druskos, maltais lauro lapais ir paliekame bent 30 minučių marinuotis.
Dubenėlyje sumaišome garstyčias su majonezu, aliejumi, citrinų sultimis, įspaudžiame česnaką, beriame truputį druskos ir gerai išmaišome.
Į keptuvę sudedame marinuotą kiaulieną ir kepame apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Iškepus mėsai, nupilame sultis.
Lavašus nestorai aptepame paruoštu padažu ir padarome “voką” (sulankstome lavašą kaip voką). Į vidų dedame kininio kopūsto, truputį svogūno, tada porą šaukštų mėsos, ant mėsos dedame agurko, kinio kopūsto, vėl mėsos ir t.t. Sudedame daržoves ir mėsą į lavašus ir užpilame garstyčių ir majonezo padažu.
Lavašą su kiauliena ir daržovėmis patiekiame tiek su šilta tiek su šalta mėsa.
Parašykite komentarą