Ingridientai
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Cukraus – 2 šaukštai
- Citrinų – 2vnt.
- Vandens – 50ml
- Morkų – 2vnt.
- Sojos padažo – 2 šaukštai
- Paprikų – 1vnt.
- Bulvių krakmolo – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 7vnt.
- Kiaulienos kumpio – 400g
- Svogūnų – 2vnt.
- Sezamo sėklų – 15g
Gaminimas
- Kiaulienos kumpį supjaustome juostelėmis ir sudedame į dubenį.
- Įspaudžiame pusės citrinos sulčių, beriame 1 arb. š. cukraus, truputį druskos, bulvių krakmolą ir rankomis išminkome mėsą. Paliekame bent 30 minučių marinuotis.
- Česnakų skilteles perpjauname pusiau (išilgai), svogūną supjaustome stambiomis juostelėmis, morkas griežinėliais.
- Įkaitiname keptuvę su 2 valg. š. aliejaus ir sudedame morkas. Kepame ant stiprios ugnies visą laiką maišydami 3 minutes.
- Ant morkų sudedame svogūnus, paprikas bei česnakus ir lygiai taip pat visą laiką maišydami kepame apie 3 minutes.
- Apkeptas daržoves sudedame į atskirą dubenį ir į tą pačią keptuvę sudedame marinuotą kiaulieną . Kepame ant stiprios ugnies apie 4-5 minutes visą laiką maišydami.
- Baigiant kepti mėsai suberiame sezamo sėklas, kepame dar minutę.
- Mėsai suminkštėjus beriame cukraus ir įspaudžiame visos citrinos sultis, pilame 50ml vandens, sojos padažą ir sudedame daržoves. Išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 2-3 minutes.
- Patiekiame su virtais ryžiais.
Arabas
Nespratau kur gamybos procese dingsta paprikos ? 🙂
Kulinare
🙂 sutvarkyta:) jas dedame kartu su svogūnais bei česnaku:)
as
skanu ir paprasta:)
Ema
gaminau is sprandines ir be papriku, nes neturejau 🙂 bet skonis super 🙂 aciu uz receptuka 🙂