Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaulienos sprandinės – 300g
- Čili pipirų – 0.25vnt.
- Sojos padažo – 3 šaukštai
- Cukraus – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Cinamono – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Kukurūzų krakmolo – 1 arbatinis šauktštelis
- Garstyčių miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Acto – 45ml
- Česnako drožlių – 1 arbatinis šauktštelis
- Laurų lapų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Kiaulienos mėsą supjaustome labai plonomis juostelėmis-gabaliukais (2-3mm x 2cm x 2-3cm) ir sudedame į dubenį kartu su cukrumi, actu, druska, česnako drožlėmis ir lauro lapais. Rankomis mėsą išminkome. “Masažuojame” mėsą apie 3 minutes, kad kuo minkštesnė būtų.
- Pilame šaukštą aliejaus ir paliekame marinuotis bent valandai.
- Išmarinuotą mėsą dedame į įkaitintą keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies apie 10-12 minučių dažnai maišydami.
- Truputį apkepus mėsai beriame garstyčių miltelius, sojos padažą, čili prieskonius ir pipirą, cinamoną ir krakmolą. Gerai išmaišome, sumažiname ugnį iki mažiausios ir pakepame dar 3 minutes.
- Kiaulieną patiekiame šiltą su ryžiais.
Parašykite komentarą