Kiaulienos mentę patartina nusipirkti ir užsimarinuoti iš anksto. Mėsa gali marinuotis iki 4 dienų. Tuomet kiauliena taps minkštesnė ir trapesnė bei atsiskleis jos tikras skonis ir aromatas.
Ingridientai
- 2 česnako skiltelės
- 2 kadagių uogos
- 1 arb. š. juodųjų pipirų grūdelių
- 1/2 lauro lapo
- 100g svogūnų žiedelių
- 125 ml raudonojo vyno
- 250 ml grietinės
- 800 g kiaulienos mentės
- 20 g lašinukų
- 1 arb. š. druskos
- 100 g mėgstamų grybų
- 1 valg. š. sviesto
Gaminimas
- Česnaką, kadagių uogas, pipirus ir lauro lapą sugrūskite grūstuvėje. Suberkite viską į prikaistuvį su vynu bei svogūnų žiedais ir užvirinkite.
- Nukelkite nuo ugnies, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
- Dėkite mėsą į specialų plastikinį maišelį skirtą marinavimui, užpilkite marinatą, išspauskite iš maišelio orą ir užriškite. Marinuokite šaldytuve.
- Išimkite mėsą iš maišelio ir nusausinkite.
- Supjaustykite lašinukus kubeliais ir pakepinkite.
- Keptuvėje susidariusiuose riebaluose apkepinti mėsą bei marinato tirščius.
- Įpilti šiek tiek skysčio iš marinato, lengvai pasūdyti ir troškinti mėsą uždengtoje keptuvėje ant lengvos ugnies. Troškinti apie 1 valandą. Svarbu, kad troškinantis keptuvėje nuolat būtų skysčių, todėl vis įpilkite marinato.
- Kol mėsa troškinasi nuvalykite grybus ir supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie minutę pakepinkite grybus, pagardindami druska bei pipirais.
- Mėsai iškepus, likusias sultis sumaišykite su likusiu marinatu ir šiek tiek pavirkite. Perkoškite ir sumaišykite su grybais.
- Skanaus!
Parašykite komentarą