Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Kiaulienos faršo – 300g
- Grietinės (30%) – 4 šaukštai
- Paprikų – 4vnt.
- Fermentinis sūrio – 100g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Bulvių – 8vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Nulupame bulves.
- Įkaitiname keptuvę ir išlydome sviestą. Sudedame smulkintą svogūną ir pakepame.
- Apkeptus svogūnus dedame į mėsos faršą ir išminkome kartu su smulkintu česnaku, druska ir pipirais ir tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Nupjauname paprikoms viršūnėles ir išimame sėklas.
- Paprikas prikemšame faršo ir įpilame po 2 valg. š. vandens. Uždedame nupjautas viršūnėles ir sudedame į kepimo indą. Kartu sudedame pusiau perpjautas bulves.
- Į kepimo indą pilame 100ml vandens, dedame šaukštą sviesto.
- Patiekalą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kur kepame apie 30 minučių. Po 30 minučių ant daržovių dedame grietinę ir dar pilame 100ml vandens. Kepame dar 20 minučių.
- Iškeptas paprikas patiekiaime karštas kartu su bulvėmis.
Parašykite komentarą