Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 200ml
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaulienos faršo – 700g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 70g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Kmynų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Dubenyje sumaišome faršą su smulkintu svogūnu, džiūvėsiais ir kiaušiniu. Į faršą beriame truputį druskos ir pipirų, sudedame kmynus ir rankomis išminkome formuojame nedidelius kukulius.
- Užverdame puode vandenį ir pasūdome. Sudedame mėsos kukulius, kurios verdame apie 10 minučių.
- Įkaitiname gilią keptuvę ir išlydome sviestą ir sudedame smulkintą česnaką, kurį kepame apie 1 minutę.
- Į keptuvę suberiame miltus ir pakepame dar vieną minutę.
- Užpilame miltus, grietinėlę, beriame truputį druskos ir išmaišome. Padažą kaitiname ant silpniausios ugnies.
- Pradėjus kilti burbuliukams į padažą sudedame išvirtus mėsos kukulius ir troškiname padaže apie 5 minutes.
- Patiekiame šiltus su virtų makaronų garnyru.
Parašykite komentarą