Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Kiaušinių – 2vnt.
- Džiūvėsėlių – 200g
- Vandens – 50ml
- Jautienos faršo – 1000g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Sviesto – 1 šaukštas
- Slyvų (džiovintų) – 50g
- Abrikosų (džiovinti) – 50g
Gaminimas
- Slyvas užmerkiame šiltame vandenyje bent valandai, o abrikosus 30 minučių.
- Į jautienos faršą beriame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą česnaką, 1 kiaušinį ir 150g džiūvėsių. Rankomis faršą labai gerai išminkome ir dedame į šaldytuvą bent 30 minučių.
- Išmirkytas slyvas ir abrikosus supjaustome nedideliais kubeliais.
- Imame saują faršo ir formuojame kukulius į kurių vidų dedame po šaukštelį džiovintų vaisių.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
- Suformuotus kukulius pamirkome plaktame kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsiuose. Sudedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi (popierių aptepame sviestu) ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kur kepame apie 20-30 minučių.
- Jei kukuliai labai kimba prie popieriaus, pilame 50ml vandens.
Parašykite komentarą