Ingridientai
- Majonezo – 20g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 400g
- Kiaulienos faršo – 400g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Grietinės (30%) – 4 šaukštai
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Sviesto – 4 šaukštai
Gaminimas
- Bulves nuskutame ir sutarkuojame rupia tarka (geriausiai tiktų burokėliams skirta tarka). Tarkius sudedame į dubenį.
- Kartu sudedame faršą, įmušame kiaušinį, dedame majonezą, džiūvėsius, beriame druskos ir pipirų ir rankomis gerai išmaišome tešlą.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Šlapiomis rankomis iš faršo bei bulvių masės formuojame kukulius ir dedame į uždengiamą kepimo indą.
- Į kepimo indą kartu su kukuliais sudedame sviestą ir dedame į orkaitę kur kepame apie 40 minučių vis apversdami ir užpildami trupučiu vandens, kad nesviltų.
- Dubenėlyje sumaišome grietinę ir miltus, beriame druskos ir pipirų, galime įpilti dar kelis šaukštus vandens ir šį padažą pilame ant kukulių prieš baigdami kepti.
- Su padažu troškiname dar 5 minutes ir patiekiame.
Parašykite komentarą