• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Mėsos kukuliai su keptais pomidorais ir baklažanais

2011-07-20 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • 700g kiaulienos faršo
  • 1 kiaušinis
  • 70g džiūvėsių
  • 2 skiltelės česnako
  • 6 pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 2 baklažanai
  • 100ml sultinio
  • 3 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. grietinės
  • 50g baziliko
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Mėsos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius ir sudedame į kepimo skardą, išteptą riebalais. Dedame kukulius į orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
Baklažanus supjaustome 0,5cm storio riekelėmis.
Pomidorus pjauname į 4 dalis.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame 3-5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus baklažanus sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje su šaukštu sviesto sudedame pomidorus, kuriuos kepame 5 minutes. Po 5 minučių sudedame smulkintą svogūną ir kepame dar 4 minutes. Baigus kepti pomidorams, sudedame juos į dubenį su baklažanais.
Toje pačioje keptuvėje išlydome likusį sviestą, suberiame miltus, po minutės supilame sultinį bei grietinę. Sudedame smulkintus bazilikus išmaišome viską ir porą minučių pakaitiname, kol sutirštėja padažas.
Iškeptus kukulius dedame į lėkštę, užpilame šaukštu bazilikų padažo ir uždedame keptų pomidorų bei baklažanų.
Patiekalą patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: baklažanas, bazilikas, česnakas, džiūvėsiai, faršas, grietinė, kiauliena, kiaušiniai, miltai, pomidorai, sultinys, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Kiauliena vyno padaže
Kiauliena vyno padaže
Mėsos kukuliai su marinaros padažu
Mėsos kukuliai su marinaros padažu

Previous Post: « Lašišos kepsnys su smulkintų daržovių pagrindu
Sekantis įrašas: Trinta saliero ir morkų sriuba »

Reader Interactions

Comments

  1. Viktorija

    2011-08-03 at 20:40

    Man visai neblogai, va o mano vyrui nepatiko – jis tradicinio maisto megėjas. Suvalgė tik mėsos kukulius. Bet šiaip, patiekalas nieko įpatingo, nebent paįvairinimui.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt