Ingridientai
- 700g kiaulienos faršo
- 1 kiaušinis
- 70g džiūvėsių
- 2 skiltelės česnako
- 6 pomidorai
- 1 svogūnas
- 2 baklažanai
- 100ml sultinio
- 3 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 1 v.š. grietinės
- 50g baziliko
- druska ir pipirai
Gaminimas
Mėsos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius ir sudedame į kepimo skardą, išteptą riebalais. Dedame kukulius į orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
Baklažanus supjaustome 0,5cm storio riekelėmis.
Pomidorus pjauname į 4 dalis.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame 3-5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus baklažanus sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje su šaukštu sviesto sudedame pomidorus, kuriuos kepame 5 minutes. Po 5 minučių sudedame smulkintą svogūną ir kepame dar 4 minutes. Baigus kepti pomidorams, sudedame juos į dubenį su baklažanais.
Toje pačioje keptuvėje išlydome likusį sviestą, suberiame miltus, po minutės supilame sultinį bei grietinę. Sudedame smulkintus bazilikus išmaišome viską ir porą minučių pakaitiname, kol sutirštėja padažas.
Iškeptus kukulius dedame į lėkštę, užpilame šaukštu bazilikų padažo ir uždedame keptų pomidorų bei baklažanų.
Patiekalą patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.
Viktorija
Man visai neblogai, va o mano vyrui nepatiko – jis tradicinio maisto megėjas. Suvalgė tik mėsos kukulius. Bet šiaip, patiekalas nieko įpatingo, nebent paįvairinimui.