
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Česnakų – 10g
- Pomidorų – 250g
- Petražolių – 50g
- Raudonųjų svogūnų – 30g
- Natūralaus jogurto – 120g
- Feta sūrio – 70g
- Citrinų – 0.5vnt.
- Vandens – 300ml
- Mėtų – 50g
- Kuskuso – 200g
- Avinžirnių – 200g
- Razinų – 50g
- Jautienos faršo – 700g
Gaminimas
- Išverdame avinžirnius, užviriname vandenį ir susmulkiname pusę citrinos su žievele.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Į indą sudedame mėsą, fetos sūrį, 2 valg. š. smulkintų mėtų, česnako bei druskos. Mėsą gerai išminkome ir šlapiomis rankomis (kad nekibtų mėsa prie rankų) formuojame kukulius ir dedame ant folija išklotos kepimo skardos. Skardą su kukuliais dedame į orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių, kol kukuliai paruduos.
- Kol kukuliai kepa, kuskusą užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti 3-4 minutėms, kartas nuo karto pamaišome kuskusą, kad kruopos nebūtų sukibusios.
- Išbrinkus kuskusui, į tą patį indą sudedame avinžirnius, svogūną, razinas, pjaustytus pomidorus, petražoles, trintą citriną ir pagardiname 1 ą.š. smulkintų mėtų. Išmaišome garnyrą, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
- Į lėkštę dedame kuskuso garnyro, ant viršaus – mėsos kukulių ir viską užpilame šaukštu jogurto.
Parašykite komentarą