Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Parmezano sūrio – 50g
- Kiaulienos faršo – 200g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Svogūnų laiškų – 10g
- Kvietinių miltų – 5 arb. šaukšt.
- Fermentinis sūrio – 50g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 20g
- Trapios tešlos (be cukraus) – 300g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Įdedame kepimo indą, kad įkaistų.
- Dubenyje gerai išplakame kiaušinius su miltais, dedame žiupsnelį druskos, pilame aliejaus 2 šaukštus, suberiame smulkintą svogūną, sutarkuojame parmezano sūrį ir pusę fermentinio ir dar kartą išmaišome.
- Į kiaulienos faršą įspaudžiame česnakus, dedame druskos ir pipirų, smulkintus svogūnų laiškus ir išminkome.
- Smulkiai supjaustome kiaulienos šoninę.
- Imame kepimo indą, išklojame jį šaldyta tešla, užpilame pusę kiaušinių ir miltų plakinio. Tolygiai dedame kiaulienos faršo ir ant viršaus supilame likusią kiaušinių tešlą. Pyrago viršų pabarstome šoninės gabaliukais, jei liko, žalumynais.
- Dedame į orkaitę ir kepame 30-40 minučių. Kepimo pabaigoje ištraukiame pyragą ir viršų pabarstome likusiu fermentiniu sūriu. Kepame dar 5 minutes, kol išsilydys sūris.
- Patiekti galime su šviežiomis daržovėmis.
Parašykite komentarą