
Ingridientai
*2 kiaulienos išpjovos kepsniai
*1 a.š. mairūno
*2 skiletelės česnako
*2 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
:
Kiaulienos kepsnius pabarstome mairūnu, druska ir pipirais, įtriname smulkintu česnaku ir bent 12 valandų paliekame, kad mėsa išsimarinuotų.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame marinuotus kepsnius, kuriuos kepame po 3 minutes ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Kai kepsniai truputį apskrunda nuimame nuo ugnies. Sudedame mėsą į kepimo “rankovę” ir dedame į kepimo skardą. Pilame į skardą 1-2 stiklines vandens ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Orkaitėje keptį kiaulienos kepsniai bus minkšti ir sultingi.
Patiekiame kepsnius šiltus su šviežiomis daržovėmis bei krienų padažu.
Parašykite komentarą