Ingridientai
*500g faršo
*2 kiaušiniai
*1 poras
*2 skiltelės česnako
*150g kopūsto
*150g kalafioro
*1 morka
*100g džiūvėsių
*70g fermentinio sūrio
*4 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Morką nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
Porą ir kopūstą labai smulkiai supjaustome.
Kalafiorą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame porą, morką ir kepame 3 minutes. Po 3 minučių sudedame kopūstą, kalafiorą ir kepame dar 4-5 minutes.
Dubenyje sumaišome faršą su keptomis daržovėmis, 1 kiaušiniu, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų.
Sūrį sutarkuojame.
Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
Įkaitiname orkaitę iki 180-190 laipsnių.
Drėgnomis rankomis suformuojame faršo ir daržovių blynelius, į vidurį dedame po 1 a.š. sūrio ir užspaudę kraštus padarome kukulius.Apvoliojame kukulius kiaušinyje, tada džiūvėsiuose,vėl kiaušinyje ir dar kartą džiūvėsiuose.
Paruoštus kukulius sudedame į kepimo skardą išteptą riebalais ir kišame į orkaitę, kur kepame 40-45 minutes.
Iškeptus kukulius patiekiame šiltus su sūrio padažu.
Parašykite komentarą