Ingridientai
*250g liesos kiaulienos
*1 svogūnas
*1 morka
*50g petražolių
*100g šviežių dilgynių
*300g ryžių (1,5 stiklinės)
*700ml vandens (+100ml)
*70ml aliejaus
*1 lauro lapas
*druska ir pipirai
Gaminimas
Mėsą supjaustome mažais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies apie 4 minutes.
Morką nulupame, supjaustome diskeliais ir sudedame į keptuvę kartu su mėsa.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustę sudedame į keptuvę ir pabaigiame kepti mėsą.
Supilame ryžius į puodą, sudedame keptą mėsą, beriame druskos ir pipirų, lauro lapą, užpilame vandeniu ir ant silpnos ugnies troškiname apie 40 minučių.
Iki troškinimo pabaigos likus vos 5 minutėms į puodą sudedame smulkintas dilgynes bei petražoles. (Jei plovas kimba prie puodo dugno, pilame dar truputį vandens ir aliejaus).
Plovą su kiauliena ir žalumynais patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą