Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 1g
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Kopūstų – 300g
- Cheddar sūrio – 50g
- Jautienos faršo – 400g
- Ryžių – 300g
- Sviesto – 3 šaukštai
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Išverdame ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
- Kopūstą supjaustome stambiomis juostelėmis.
- Įkaitiname keptuvę su 2 valg. š. sviesto ir sudedame pjaustytus kopūstus. Kepame apie 5 minutes ant stiprios ugnies.
- Apskrudus kopūstui, sudedame smulkintą svogūną ir išmaišome. Po 2 minučių keptuvę nuimame nuo ugnies.
- Keptas daržoves sudedame į dubenį su virtais nusausintais ryžiais ir išmaišome. Dedame 1 šaukštą grietinės, įberiame druskos ir pipirų.
- Keptuvėje išlydome 1 valg. š. sviesto ir dedame jautienos faršą, kurį kepame vos 4-5 minutes.
- Į kepimo indą (geriausia stiklinį) dedame pusę išvirtų ryžių su kopūstais. Ant ryžių suberiame keptą jautienos faršą ir užpilame likusiais ryžiais. Ryžius aptepame likusiu šaukštu grietinės ir dedame dar vieną šaukštą sviesto.
- Paruoštą užkepėlę dedame į orkaitę, kur kepame apie 20-30 minučių. Likus kepti 5 minutėms užbarstome tarkuotu čederio ar fermentiniu sūriu.
Parašykite komentarą