Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Mozarella sūrio – 200g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Džiūvėsėlių – 200g
- Bazilikų (džiovintų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Jautienos faršo – 1000g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Į jautienos faršą beriame druskos ir pipirų, sudedame 0,5 arb. š. baziliko, 1 kiaušinį ir 150g džiūvėsių. Rankomis faršą labai gerai išminkome ir dedame į šaldytuvą bent 30 minučių.
- Mozzarella sūrį supjaustome kubeliai (2cm) ir dubenyje sumaišome su 0,5 arb. š. baziliko.
- Imame saują faršo ir formuojame kukulius į kurių vidų įdedame kubelį sūrio.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
- Suformuotus kukulius pamirkome plaktame kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsiuose. Sudedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 15-20 minučių.
- Patiekiame karštus su bulvių koše ar mėgiamu užkandžių padažu.
Parašykite komentarą