• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tinginių balandėliai

2015-11-06 by Kulinarė Palikti komentarą

Tinginiu balandeliai

Ingridientai

  • 400g faršo
  • 100g virtų ryžių
  • 400g kopūsto
  • 1 didelė morka
  • 2 svogūnai
  • 1 pomidorai
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • 2 v.š. grietinės
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • druska ir pipirai

 

Gaminimas

Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.

Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.

Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.

Kopūstą stambiai supjaustome.

Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš  naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.

Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.

Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.

Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.

Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, faršas, grietinė, kiaušiniai, kopūstas, krapai, morkos, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnai

 

Panašūs receptai

Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu

Previous Post: « Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)
Sekantis įrašas: Silkės ir bulvių mišrainė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt