Ingridientai
- 400g faršo
- 100g virtų ryžių
- 400g kopūsto
- 1 didelė morka
- 2 svogūnai
- 1 pomidorai
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. džiovintų krapų
- 2 v.š. grietinės
- 4 v.š. pomidorų padažo
- 3 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.
Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.
Kopūstą stambiai supjaustome.
Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.
Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.
Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.
Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą