• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tinginių balandėliai

2015-11-06 by Kulinarė Palikti komentarą

Tinginiu balandeliai

Ingridientai

  • 400g faršo
  • 100g virtų ryžių
  • 400g kopūsto
  • 1 didelė morka
  • 2 svogūnai
  • 1 pomidorai
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • 2 v.š. grietinės
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • druska ir pipirai

 

Gaminimas

Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.

Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.

Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.

Kopūstą stambiai supjaustome.

Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš  naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.

Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.

Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.

Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.

Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, faršas, grietinė, kiaušiniai, kopūstas, krapai, morkos, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnai

 

Panašūs receptai

Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka

Previous Post: « Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)
Sekantis įrašas: Silkės ir bulvių mišrainė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt