Ingridientai
*700g kiaulienos kumpio
*400g grikių
*1 svogūnas
*1 poras
*2 v.š. sviestas
*4 skiltelės česnako
*1 v.š. čiobrelių
*1 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
*vanduo
Gaminimas
kiaulienos mėsą supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą ir užpilame vandeniu, kad apsemtų mėsą. Vandenį pasūdome šaukšteliu druskos ir verdame apie 20 minučių. Po 20 minučių į puodą suberiame grikius ir verdame ant vidutinės ugnies.
Įkaitiname keptuvę su šaukštu sviesto ir šauktu aliejaus. Į keptuvę sudedame smulkintą svogūną, porą ir kepame daržoves 5 minutes. Iškeptus juos sudedame į puodą su mėsa ir grikiais.
Į tą pačią keptuvę sudedame likusį sviestą ir smulkintus česnakus su čiobreliais, kuriuos pakepę minutę sudedame į puodą su troškiniu. Jei trūksta, tai į troškinį dar dedame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname apie 35 minutes.
vital
mesa pries tai pakepinti reikejo tam paciam puode paskui virt, zymiai skaniau tada, dabar tokia virta kazkokia keista :/
Kulinarė
Na su pakepinta mėsa svetainėje yra daug receptų – šis būtent ir yra su nekepta mėsa 🙂