• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

2013-05-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 500g kiaulienos faršo
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 a.š. smulkintų džiovintų grybų
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 v.š. džiūvėsių (arba dvi riekės mirkytos baltos duonos)
  • 1 didelis svogūnas
  • 150g saliero šaknies
  • 3 v.š. grietinės
  • 0,5 v.š. miltų
  • 100ml sultinio
  • aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Į kiaulienos faršą dedame smulkintus česnakus, 1 a.š. džiovintų grybų, kiaušinį, džiūvėsius, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Faršą bent valandai paliekame, kad įsigertų prieskoniai.

Iš paruošto faršo formuojame kotletus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškeptus kotletus sudedame į lėkštę.

Svogūną smulkiai supjaustome.

Saliero šaknį nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.

Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame tarkuotą salierą, smulkintą svogūną bei šaukštelį džiovintų grybų. Beriame druskos ir pipirų. Kepame viską apie 10 minutes ant vidutinės ugnies. Apkepus daržovėms, suberiame miltus ir po minutės dedame grietinę ir pilame 100ml sultinio ir padažą išmaišome. Ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 5-7 minutes, kol pradeda tirštėti.

Sudedame kotletus į padažą ir uždengę dangčiu troškiname iki 10 minučių.

Troškintus kotletus su džiovintais grybais patiekiame šiltus su bulvių koše.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, džiovinti grybai, džiūvėsiai, faršas, grietinė, kiauliena, kiaušiniai, miltai, salieras, sultinys, svogūnai

 

Panašūs receptai

Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka

Previous Post: « Kiaulpienių salotos su ridikėliais
Sekantis įrašas: Keksiukai su mėsa ir mėlynuoju kopūstu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Indas salotoms, 22.50x10cm Indas salotoms, 22.50x10cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Trapios sviestinės tešlos receptas Trapios sviestinės tešlos receptas
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt