• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

2013-05-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 500g kiaulienos faršo
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 a.š. smulkintų džiovintų grybų
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 v.š. džiūvėsių (arba dvi riekės mirkytos baltos duonos)
  • 1 didelis svogūnas
  • 150g saliero šaknies
  • 3 v.š. grietinės
  • 0,5 v.š. miltų
  • 100ml sultinio
  • aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Į kiaulienos faršą dedame smulkintus česnakus, 1 a.š. džiovintų grybų, kiaušinį, džiūvėsius, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Faršą bent valandai paliekame, kad įsigertų prieskoniai.

Iš paruošto faršo formuojame kotletus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškeptus kotletus sudedame į lėkštę.

Svogūną smulkiai supjaustome.

Saliero šaknį nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.

Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame tarkuotą salierą, smulkintą svogūną bei šaukštelį džiovintų grybų. Beriame druskos ir pipirų. Kepame viską apie 10 minutes ant vidutinės ugnies. Apkepus daržovėms, suberiame miltus ir po minutės dedame grietinę ir pilame 100ml sultinio ir padažą išmaišome. Ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 5-7 minutes, kol pradeda tirštėti.

Sudedame kotletus į padažą ir uždengę dangčiu troškiname iki 10 minučių.

Troškintus kotletus su džiovintais grybais patiekiame šiltus su bulvių koše.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, džiovinti grybai, džiūvėsiai, faršas, grietinė, kiauliena, kiaušiniai, miltai, salieras, sultinys, svogūnai

 

Panašūs receptai

Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu

Previous Post: « Kiaulpienių salotos su ridikėliais
Sekantis įrašas: Keksiukai su mėsa ir mėlynuoju kopūstu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt