Ingridientai
*500g kiaulienos faršo
*1 kiaušinis
*2 skiltelės česnako
*70g džiūvėsių
*50g česnakų laiškų (galima keisti laiškiniu česnaku)
*3 saliero lapkočiai
*3 v.š. grietinės
*300ml sultinio
*30g krapų
*aliejus
*2 v.š. sviesto
*2 v.š. miltų
*druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame rankomis suformuotus nedidelius kotletus, kuriuos kepame apie 4 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus kotletus sudedame į lėkštę.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą salierą, kurį kepame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
Į troškinimo puodą sudedame sviestą ir supilame 200ml sultinio. Česnakų laiškus susmulkiname ir sudedame į puodą, kur 2-3 minutes juos paverdame.
Grietinę sumaišome su likusiu sultiniu bei miltais. Supilame viską į puodą ir ant silpnos ugnies verdame apie 2-3 minutes. Sudedame į puodą salierus, beriame druskos ir pipirų, smulkintus krapus išmaišome ir tada į padažą sudedame iškeptus kotletus. Puodą uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 15 minučių.
Troškintus kotletus su salierais ir česnakų laiškais patiekiame su virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą