
Ingridientai
- 500g jautienos išpjovos
- 1 pakelis nepjaustytos sluoksniuotos tešlos
- 150g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 2 v.š. garstyčių
- 4 gabaliukais Parmos ar prosciuto kumpio
- 1 kiaušinis
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Jautienos išpjovą pabarstome druska ir pipirais ir dedame į keptuvę, įkaitintą su 2 v.š. aliejaus. Ant vidutinės ugnies kepame 8 minutes iš visų pusių. Švelniai apkepus mėsai išimame ją iš keptuvės ir paliekame, kad atvėstų. Atvėsusią mėsą aptepame garstyčiomis.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus pievagrybius su svogūnu ir kartu su 1-2 šaukštais aliejaus apkepame.
Tešlą padedame ant folijos. Ant atšildytos sluoksniuotos tešlos sudedame apkeptus pievagrybius su svogūnais, ant jų išdėliojame kumpio gabaliukus, dedame keptą garstyčiomis apteptą jautienos išpjovą. Paruoštą kepsnį suvyniojame , nuimame foliją ir dedame į kepimo skardą. Per patį kepsnio viršų peiliu perbraukiame kelis kartus, kad iškepus matytųsi ruoželiai ir aptepame plaktu kiaušiniu.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 35-40 minučių.
Velingtono kepsnį patiekiame šiltą su mėgiamomis salotomis.
Parašykite komentarą