
Ingridientai
- 800g bulvių
- 4 v.š. bulvių krakmolo
- 1didelis kiaušinis
- 200g faršo
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 150g sviesto
- 100g grietinės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame, išverdame ir atvėsinę sumalame. Į maltas bulves dedame kiaušinį, krakmolą, druskos ir gerai išminkome tešlą.
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų. Faršą dedame į keptuvę ir pakepame apie 7-10 minučių.
Drėgnomis rankomis (kad nekibtų tešla prie rankų) imame saują bulvių tešlos ir suformuojame blynelį, į kurio vidurį dedame po šaukštelį apkepto faršo. Užspaudžiame kraštus ir suformuojame kukulius.
Užverdame puodą pasūdyto vandens ir sudedame kukulius, kuriuos verdame apie 10 minučių (kol iškylą visi kukuliai į paviršių).
Kol verda kukuliai, į keptuvę, kurioje kepė faršas sudedame sviestą ir smulkintą svogūną, kurį kepame 4-6 minutes. Suminkštėjus svogūnui sudedame grietinę, truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir dar porą minučių pakepę nuimame nuo ugnies.
Išvirtus kukulius dedame į lėkštę ir užpilame paruoštu sviesto padažu.
Parašykite komentarą