Bananiniams blynams reikės
- 180g miltų
- 200ml pieno
- 1 šaukštelio cukraus ar kito saldiklio (nebūtina)
- 3 šaukštų tirpinto sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto grietinės ar jogurto (nebūtina)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 bananų
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Pirmiausia išsitirpiname sviestą (garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
- Tuomet į didelį dubenį įmušame kiaušinį, pilame pieną, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, tirpintą sviestą, viską išplakame.
- Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
- Visą sausų ingredientų mišinį įmaišome į skystą masę (šaukštu ar mikseriu).
- Tešla turi būti nelabai skysta bet ir ne per tiršta, kad būtų galima apvoliot bananų gabaliukus.
- Pakoreguoti galima įpilant pieno arba miltų.
- Tešlą paliekame 5min pastovėti.
- Per tą laiką supjaustome bananus apie 1 cm griežinėliais.
- Po kelis dedame į tešlą ir dviejų šakučių pagalbą ar šaukštu apvoliojame ir dedame kepti.
- Kepame įkaitintoje aliejimu ar sviestu (aš naudojau ghee sviestą) keptuvėje.
- Aš kepu vidutinėje kaitroje iš abiejų pusių, pridengusi dangčiu, taip tampa putlesni.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Gretai.
Parašykite komentarą