
Reikės:
- 1 puodelio miltų
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. valgomosios sodos
- Žiupsnelio druskos
- 3/4 puodelio pasukų arba kefyro
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. sviesto
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Ištirpiname sviestą mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
- Sviestą sumaišome su pasukomis/kefyru ir išplaktu kiaušiniu.
- Supilame masę į miltus.
- Šluotele ar mikseriu išplakame tešlą iki kol nelieka gumulėlių.
- Leidžiame tešlai pastovėti 10 minučių.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname truputį aliejaus.
- Šaukštu kabiname tešlą ir dedame į keptuvę.
- Kepame iki kol ant paviršiaus atsiras burbuliukai, tuomet apverčiame ir apkepame iš kitos pusės.
- Tiekiame su sirupu ar medumi ir šviežiais vaisiais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Aciu uz priemima. Receptu zinau daug, taciau tobulet visada yra kur. Saunu ,kad esate. O tuo paciu noriu paklausti koks kiekis yra puodelyje. Nes daugelyje receptu raso puodelis miltu ar dar kazko. Aciu uz atsakyma.
Sveiki, puodelis standartiškai yra 250ml. Kalbant apie miltus, tai puodelis būtų apie 140 gramų.