
Reikės:
- 200g kambario temperatūros sviesto
- 1 puodelio cukraus
- 2 kiaušinių
- 200g miltų
- 1 v.š. krakmolo (nebūtina, bet suteikia sausainiams minkštumo)
- 1 a.š. valgomosios sodos
- Žiupsnio druskos
- 1 a.š. cinamono
- 3 puodelių avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
Gaminimo eiga:
- Sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, sodą, druską ir cinamoną.
- Skystus ingredientus sumaišome su sausais. Sudedame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
- Dedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui, kad truputį sukietėtų. Galima palikti ir per naktį, o kepti ryte.
- Šaukštu kabiname tešlą ir formuojame mandarino dydžio rutuliukus.
- Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp sausainių paliekame kelių centimetrų tarpus, kad nesuliptų.
- Kepame 10-15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainių krašteliai turi būti gražiai rudi, o viduriukas vis dar minkštas.
- Atvėsę sausainiai bus traškūs kraštuose ir minkšti viduje.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą