• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Minkšti avižiniai sausainiai

2020-04-10 by Kulinarė Palikti komentarą

Minkšti avižiniai sausainiai

Reikės:

  • 200g kambario temperatūros sviesto
  • 1 puodelio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 200g miltų
  • 1 v.š. krakmolo (nebūtina, bet suteikia sausainiams minkštumo)
  • 1 a.š. valgomosios sodos
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. cinamono
  • 3 puodelių avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  2. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, sodą, druską ir cinamoną.
  3. Skystus ingredientus sumaišome su sausais. Sudedame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
  4. Dedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui, kad truputį sukietėtų. Galima palikti ir per naktį, o kepti ryte.
  5. Šaukštu kabiname tešlą ir formuojame mandarino dydžio rutuliukus.
  6. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp sausainių paliekame kelių centimetrų tarpus, kad nesuliptų.
  7. Kepame 10-15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainių krašteliai turi būti gražiai rudi, o viduriukas vis dar minkštas.
  8. Atvėsę sausainiai bus traškūs kraštuose ir minkšti viduje.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Emilijai.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Sausainiai

 

Panašūs receptai

Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Traškūs imbieriniai sausainiai
Traškūs imbieriniai sausainiai

Previous Post: « 10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
Sekantis įrašas: Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt