Reikės:
- 1/2 stiklinės sviesto
- 100g juodo šokolado
- 2 šaukštų kakavos
- 1 šaukštelio maltos kavos
- 1 stiklinės rudo cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 3 kiaušinių
- 1/2 stiklinės kvietinių miltų
- Druskos žiupsnelio (pabarstyti ant viršaus)
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite supjaustyta smulkiais kubeliais šokoladą kartu su kakava, malta kava.
- Išlydytą sviestą supilkite į ką tik sumaišytus ingridientus ir maišykite, kol šokoladas išsilydis.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius kartu su cukrumi bei druska, plakite tol kol masė bus šviesi ir padvigubėjus.
- Tuomet į kiaušinių plakinį įmaišykit šokoladą su sviestu, o tada miltus.
- Sudėkite į kepimo formą ir ant viršaus galite šiek tiek pabarstyti druskos.
- Kepkite apie pusvalandį 180°C įkaitintoje orkaitėje. (Įkišus pagaliuką, patiktrinti ar jau iškepė, jis turi būti šiek tiek su prilipusia tešla, tačiau tai nereiškia, kad jis neiškepęs)
- Leiskite visiškai atvėsti ir pjaustykite į 12 didesnių, ar 16 mažų gabalėlių ir mėgaukites.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
Viktorija
Man kilo klausimas, kiek gramais būtų pusė stiklinės sviesto?
Kulinarė
Tai būtų maždaug apie 70-80g 🙂