Reikės:
- 300g moliugų tyrės
- Skardinės virtų avinžirnių
- 80g riešutų sviesto
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų migdolų aliejaus
- 2 šaukštų rudo cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Šaukštelio cinamono
- 160g avižinių miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 30g balto šokolado patiekimui
Gaminimo eiga:
- Jei neturite moliūgų tyrės pasidarykite ją patys: perpjaukite moliūgą per pusę ir kepkite orkaitėje 40 minučių arba iki tol kol įbedus šakutę bus minkštas.
- Tada nulupkite žievę ir blenderyje sutrinkite.
- Avinžirnius nusunkę taip pat sutrinkite blenderyje iki vientisos masės.
- Sumaišykite tyrę, avinžirnius, riešutų sviestą, migdolų aliejų ir taip pat įmaišykite du išplaktus kiaušinius.
- Tada cukrų, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite atskirame inde.
- Į skystą masę po truputį pilkite birius ingridientus ir maišykite kol masė bus vientisa.
- Tuomet supylus į formą, kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
- Iškepusį ir atvėsusį papuoškite ir tuo pačiu pagardinkite savo pyragėlį lydytu baltu šokoladu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
Parašykite komentarą