Tikiu pas visus dar yra užsilikę moliūgų, juos galime panaudoti iškepant labai skanų pyragą. Tikrai nuo šio pyrago paragavimo prasidėjo draugystė su moliūgais, ne iki tol, aš jų negalėjau valgyti. Pyragas patinka, net ir nemėgstantiems moliūgo, nes dažniausiai žmonės net nesupranta iš ko jis padarytas. Todėl tikiu – jis patiks ir jums.
Pyragą sudaro trys sluoksniai – Pagrindas, įdaras ir viršutiniai trupiniai.
Pagrindui reikės:
- 170g miltų
- 100g sviesto
- 2 šaukšto rudo cukraus
- 4-5 šaukštų vandens žiūrėti pagal tešlos konsistenciją
Įdarui reikės:
- 2 puodelių moliųgų tyres (jau minėjau kaip ją pasidaryti)
- 2 kiaušinių
- 1 indelio kondensuoto pieno
Trupiniams reikės:
- Pusė puodelio rudojo cukraus
- Pusė puodelio miltų
- 1 šaukšto migdolų miltų
- 50g kapoto sviesto
- Cinamono
- Migdolų kvapo esencijos
- Smulkintų riešutų (Aš naudojau pistacijas)
Gaminimas:
- Tešlą sumaišau, suminkau į kamuoliuką ir padedu į šaldytuvą pusvalandžiui pailsėti.
- Įdaro visus ingridientus gerai išmaišau iki vientisos masės.
- Trupinių ingridientus sumaišius ir tarp rankų patrynus turi gautis labai skanūs ir nuostabiai kvepiantys trupiniai.
- Na o dabar atėjo laikas pyrago fomavimui.
- Pirmiausiai iškočioju pagrindo tešlą ir dedu į kepimo formą.
- Tuomet supilu pagrindą, o ant viršaus tolygiai išbarstau trupinius.
- Pyragą kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 1val 15min.
- Skanaus, tikiu pyragas nepaliks abejingų.
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą