Tikrai net neabejoju, kad pas ką nors lygiai taip pat, kaip ir pas mane nuo rudeninio derliaus užsillikę moliūgų. O praeitais metais jie užderėjo netgi per gerai…. Ir tų moliūgų galybė. Kur gi juos panaudoti? Aišku, kad virti sriubą, kuri sušildo šaltais žiemos vakarais. Viliuosi, kad ši sriuba patiks ir jums.
Jums reikės:
- 1/4 moliūgo
- 1/5 sviestinio moliūgo
- 2 morkų
- 1 raudono svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 4 valg. š. lydyto sūrelio
- Druskos
- Pipirų
- Saldžios paprikos miltelių
- Šiek tiek ciberžolės ir kario dėl geresnio skonio ir spalvos
- Sultinio (Aš naudojau litrą vandens, ir pusantro kubelio vegetos)
- 4 sumuštinių duonos riekelių
- 2 sūrio lapelių (skirtų mėsainiams)
- Moliųgų sėklų ir grietinėlės papuošimui (nebūtina)
- Mažo gabalėlio sviesto (sumuštinių kepimui)
O gaminame štai taip:
- Svogūnus, morkas ir moliūgus stambiai supjaustome, pašlakstome aliejum ir pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
- Vandenyje ištirpinu vegetos kubelius, sudedu pjaustytą česnaką ir paverdu.
- Tada sudedu apkeptas daržoves ir toliau verdu apie 20-25 min. Sudedu visus prieskonius.
- Kai daržovės suminkštėja ir sriuba jau būna išvirta, viską sutrinu smulkintuvu.
- Vėliau įmaišau lydytą sūrelį.
- Įkaitiname keptuvę.
- Ant sumuštinių duonos riekelės dedu sūrio, dedu dar vieną riekelę ir apkepu iš abiejų pusių ant išlydyto sviesto.
- Sriubą supilu į dubenėlius, gardinu sėklomis ir grietinėle.
- Iškeptą sumuštinį perpjaunu per pusę ir patiekiu su sriuba. Gaunasi labai skanu ir sotu.
- Teigiamai įvertino net ir tie, kuriems moliūgų sriuba ne visai prie širdies.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą