Mongoliškai jautienai reikės
- 1/2 raudonojo svogūno
- 1/2 žaliosios paprikos
- 1/2 raudonosios paprikos
- 100g brokolių
- 500g jautienos sprandinės
- 4 v. š. kukurūzų krakmolo
- 5 v. š. aliejaus
- 4cm imbiero šaknies
- 5 skiltelių česnako
- 80g rudojo cukraus
- 150ml šviesios sojos
- 1 a.š. krakmolo
Gaminimas
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, žalią ir raudoną paprikas – kasnio dydžio gabaliukais. Brokolius nublanširuoti.
- Visas šias daržoves kepti porą minučių gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Daržoves kepti per kelis kartus, tam kad joms užtektų pakankamai vietos keptuvėje ir tokiu būdu nesitroškintų, o tik truputį apkeptų. Svarbiausia taisyklė – kad daržovės neperkeptų ir išliktų traškios.
- Tuomet išimti iš keptuvės ir kuriam laikui atidėti.
- Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis skersai raumens skaidulų.
- Užberti krakmolą. Išmaišyti, kad kiekvienas mėsos gabaliukas būtų padengtas krakmolu.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė daržovės pilti aliejų, gerai įkaitinti. Kiekvieną mėsos pusę kepti po 1min. Taip mėsa bus sultinga, traški, bet tuo pačiu ir minkšta.
- Pasigaminti padažą iš tarkuoto imbiero, tarkuoto česnako, cukraus ir sojos.
- Vėl į keptuvę prie mėsos sugrąžinti daržoves ir leisti minutę pakepti, kol sušils. Tada pilti padažą bei 1 arbatinį šaukštelį krakmolo, prieš tai sumaišytu su šaukštu šalto vandens.
- Jei padažas jau lipnus ir norimos konsistencijos, vadinasi galima valgyti!
- Patiekti su ryžiais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą