• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Mongoliška jautiena

2023-05-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Mongoliška jautiena

Mongoliškai jautienai reikės

  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1/2 žaliosios paprikos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 100g brokolių
  • 500g jautienos sprandinės
  • 4 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 5 v. š. aliejaus
  • 4cm imbiero šaknies
  • 5 skiltelių česnako
  • 80g rudojo cukraus
  • 150ml šviesios sojos
  • 1 a.š. krakmolo

Gaminimas

  1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, žalią ir raudoną paprikas – kasnio dydžio gabaliukais. Brokolius nublanširuoti.
  2. Visas šias daržoves kepti porą minučių gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Daržoves kepti per kelis kartus, tam kad joms užtektų pakankamai vietos keptuvėje ir tokiu būdu nesitroškintų, o tik truputį apkeptų. Svarbiausia taisyklė – kad daržovės neperkeptų ir išliktų traškios.
  3. Tuomet išimti iš keptuvės ir kuriam laikui atidėti.
  4. Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis skersai raumens skaidulų.
  5. Užberti krakmolą. Išmaišyti, kad kiekvienas mėsos gabaliukas būtų padengtas krakmolu.
  6. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė daržovės pilti aliejų, gerai įkaitinti. Kiekvieną mėsos pusę kepti po 1min. Taip mėsa bus sultinga, traški, bet tuo pačiu ir minkšta.
  7. Pasigaminti padažą iš tarkuoto imbiero, tarkuoto česnako, cukraus ir sojos.
  8. Vėl į keptuvę prie mėsos sugrąžinti daržoves ir leisti minutę pakepti, kol sušils. Tada pilti padažą bei 1 arbatinį šaukštelį krakmolo, prieš tai sumaišytu su šaukštu šalto vandens.
  9. Jei padažas jau lipnus ir norimos konsistencijos, vadinasi galima valgyti!
  10. Patiekti su ryžiais.
  11. Skanaus!

Už receptą dėkojame papipirink.

Kategorijos:Jautienos ir veršienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Troškinti jautienos šonkauliukai
Troškinti jautienos šonkauliukai
Jautienos antrekoto kepsnys
Jautienos antrekoto kepsnys
Meksikietiškos įdarytos paprikos
Meksikietiškos įdarytos paprikos

Previous Post: « Žiediniai kopūstai kokosų piene
Sekantis įrašas: Velykinis tinginys »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt