Morkų ir apelsinų keksiukams reikės
- 175g minkšto sviesto
- 175g cukraus
- 175g miltų
- 1 arba 2 a. š. prieskonių mišinio (cinamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero) arba tik cinamono
- 1.5 a. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- Pusės arba viso apelsino tarkuotos žievelės
- 1 v. š. apelsino sulčių (tiesiog ranka išspaudžiu iš nusipirkto apelsino)
- 2 vidutinių tarkuotų morkų
Keksiukų kremui reikės
- 200g kreminio sūrio
- 2 v. š. cukraus pudros
- v. š. apelsinų sulčių (tiesiog ranka išspaudžiu iš nusipirkto apelsino)
- 1 apelsino tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
- Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
- Paimkite kelis šaukštus miltų mišinio ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
- Dideliame dubenyje sviestą ir cukrų išsukite iki purios masės
- Įmuškite kiaušinius, įtarkuokite apelsino žievelę, įpilkite sulčių. Viską išplakite.
- Įmaišykite miltų mišinį ir tarkuotas morkas bei graikinius riešutus.
- Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite keksiukų popieriukais.
- Kepkite 18-20 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.
- Kremui visus produktus išsukite.
- Atvėsusius keksiukus aptepkite kremu šaukštelio arba konditerinio švirkšto/maišelio pagalba. Kremą šiek tiek palaikau šaldytuve prieš tepant, tada ilgai išlieka standus.
- Ant viršaus galima pabarstyti cinamono, kokoso ar uždėti uogą.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Gretai.
Parašykite komentarą