• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminė balta duona

2010-04-23 by Kulinarė Palikti komentarą

Naminė balta duona

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Cukraus – 1 šaukštas
  • Kvietinių miltų – 500g
  • Vandens – 300ml
  • Sausų mielių – 15g

Ši nesudėtinga naminė balta duona pagaminama vos per 1 valandą ir 15 minučių, tačiau galėsite mėgautis šviežiu aromatu bei nepakartojamu skoniu. Duona galimą kepti su įvairiais priedais: saulėgrąžomis, tarkuotomis morkomis, sėmenimis, moliūgo sėklomis, džiovintais vaisiais, svogūnais ir kt.

Gaminimas

  1. Į didesnį dubenį ratu (taip kad vidurys būtų tuščias) supilame 0,5 kg miltų, į tuščią vietą pilame virintą vandenį.
  2. Į vandenį supilame mieles, cukrų, druską ir išmaišome.
  3. Pradedame maišyti tešlą – ratu sukame vandenį paimdami nuo karštų miltų. Išminkome tešlą. Jei matote,kad tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar miltų, jei per kieta – įpilkite vandens.
  4. Gerai išminkę tešlą, uždengiame ją maistine plėvele bei rankšluosčiu ir dedame 30minučių į šiltą vietą, kad tešla “užaugtų”.
  5. Po 30minučių pamatysite, kad tešla padvigubėjo.
  6. Ją dar kartą minkome, kad išeitų susidaręs oras. Šį kartą minkydami, jei norite, dėkite priedų (saulėgrąžų, tarkuotų morkų, sėmenų, moliūgo sėklų, džiovintų vaisių, svogūnų ar kitų).
  7. Suformuokite kepaliuką ir dar kartą uždengę rankšluosčiu nuneškite 15-25 minutėms į šiltą vietą, kad tešla dar kartą iškiltų.
  8. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, dedame suformuotą iškilusį kepaliuką ir lėtai uždarome orkaitę. Kepame apie 30-40 minučių.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: cukrus, duona, kvietiniai miltai, mielės, morkos, saulėgrąžos, svogūnai

 

Panašūs receptai

Cukinijų vafliai
Cukinijų vafliai
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno

Previous Post: « Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
Sekantis įrašas: Bulvių ir kalafiorų mišrainė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt