Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Cukraus – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 500g
- Vandens – 300ml
- Sausų mielių – 15g
Ši nesudėtinga naminė balta duona pagaminama vos per 1 valandą ir 15 minučių, tačiau galėsite mėgautis šviežiu aromatu bei nepakartojamu skoniu. Duona galimą kepti su įvairiais priedais: saulėgrąžomis, tarkuotomis morkomis, sėmenimis, moliūgo sėklomis, džiovintais vaisiais, svogūnais ir kt.
Gaminimas
- Į didesnį dubenį ratu (taip kad vidurys būtų tuščias) supilame 0,5 kg miltų, į tuščią vietą pilame virintą vandenį.
- Į vandenį supilame mieles, cukrų, druską ir išmaišome.
- Pradedame maišyti tešlą – ratu sukame vandenį paimdami nuo karštų miltų. Išminkome tešlą. Jei matote,kad tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar miltų, jei per kieta – įpilkite vandens.
- Gerai išminkę tešlą, uždengiame ją maistine plėvele bei rankšluosčiu ir dedame 30minučių į šiltą vietą, kad tešla “užaugtų”.
- Po 30minučių pamatysite, kad tešla padvigubėjo.
- Ją dar kartą minkome, kad išeitų susidaręs oras. Šį kartą minkydami, jei norite, dėkite priedų (saulėgrąžų, tarkuotų morkų, sėmenų, moliūgo sėklų, džiovintų vaisių, svogūnų ar kitų).
- Suformuokite kepaliuką ir dar kartą uždengę rankšluosčiu nuneškite 15-25 minutėms į šiltą vietą, kad tešla dar kartą iškiltų.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, dedame suformuotą iškilusį kepaliuką ir lėtai uždarome orkaitę. Kepame apie 30-40 minučių.
Parašykite komentarą