• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminė balta duona

2010-04-23 by Kulinarė Palikti komentarą

Naminė balta duona

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Cukraus – 1 šaukštas
  • Kvietinių miltų – 500g
  • Vandens – 300ml
  • Sausų mielių – 15g

Ši nesudėtinga naminė balta duona pagaminama vos per 1 valandą ir 15 minučių, tačiau galėsite mėgautis šviežiu aromatu bei nepakartojamu skoniu. Duona galimą kepti su įvairiais priedais: saulėgrąžomis, tarkuotomis morkomis, sėmenimis, moliūgo sėklomis, džiovintais vaisiais, svogūnais ir kt.

Gaminimas

  1. Į didesnį dubenį ratu (taip kad vidurys būtų tuščias) supilame 0,5 kg miltų, į tuščią vietą pilame virintą vandenį.
  2. Į vandenį supilame mieles, cukrų, druską ir išmaišome.
  3. Pradedame maišyti tešlą – ratu sukame vandenį paimdami nuo karštų miltų. Išminkome tešlą. Jei matote,kad tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar miltų, jei per kieta – įpilkite vandens.
  4. Gerai išminkę tešlą, uždengiame ją maistine plėvele bei rankšluosčiu ir dedame 30minučių į šiltą vietą, kad tešla “užaugtų”.
  5. Po 30minučių pamatysite, kad tešla padvigubėjo.
  6. Ją dar kartą minkome, kad išeitų susidaręs oras. Šį kartą minkydami, jei norite, dėkite priedų (saulėgrąžų, tarkuotų morkų, sėmenų, moliūgo sėklų, džiovintų vaisių, svogūnų ar kitų).
  7. Suformuokite kepaliuką ir dar kartą uždengę rankšluosčiu nuneškite 15-25 minutėms į šiltą vietą, kad tešla dar kartą iškiltų.
  8. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, dedame suformuotą iškilusį kepaliuką ir lėtai uždarome orkaitę. Kepame apie 30-40 minučių.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: cukrus, duona, kvietiniai miltai, mielės, morkos, saulėgrąžos, svogūnai

 

Panašūs receptai

Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno
Virtinukai su grybais
Virtinukai su grybais

Previous Post: « Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
Sekantis įrašas: Bulvių ir kalafiorų mišrainė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai
  • astri adzika Aštri adžika žiemai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt