Kas sakė, kad kotletai nuobodūs? Tikrai ne, juos galima daryti įvairiai kaip tik norime. O jie man visuomet primins sekmadienio pietus pas močiutę, gaila, kad šią tradiciją apleidome, nes gyvename skirtinguose miestuose, todėl nusprendžiau pabandyti pagaminti pati. Nemeluosiu, aš nesu kotletų kepėja, ir esu bandžiusi juos kepti tik vieną kartą, sakyčiau nelabai vykusiai gavosi. Čia antras kartas ir šie – tobuli. Kitaip ir būti negali. Nes gaminti su didele meile ir dideliu noru prilygti močiutei. Manau pavyko. Pabadykit ir jūs.
Kotletams reikės:
- 500g kiaulienos faršo
- 200g varškės
- 50g tarkuoto sūrio
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų miltų
- druskos
- pipirų
- kario
- saldžiosios paprikos
- kiaulienos prieskonių
Bulvių košei reikės:
- 1/2 mažytės cukinijos
- 1/2 sviestinio moliūgo
- 10 vnt. bulvių
- druskos
- sviesto
- pieno
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai į puodą sudedu kubeliais pjaustytą cukiniją, kubeliais pjaustytą moliūgą ir į keturias dalis pjaustytas bulves.
- Užpilu vandeniu, įberiu žiupsnelį druskos ir užverdu. (Visuomet smulkiau supjaustau bulves ir kitus dalykus, tam, kad greičiau išvirtų).
- Kai viskas išverda, nupilu vandenį, įdedu sviesto, šilto pieno (visada naudoju šiltą, kad neatšaldytų košės ir ji ilgiau išliktų karšta) ir viską sutrinu.
- Dėl skonio įdėjau prieskonių, kurie vadinasi “Sviestelis”, bet manau puikiai tiks ir paprasta druskytė ar vegeta.
- Dubenyje kiaulienos faršą sumaišau su varške, įmušu kiaušinį, sudedu prieskonius, tarkuotą sūrį ir viską išmaišau.
- Vėliau įdedu du šaukštus miltų ir dar kartą viską išmaišau.
- Rankas šiek tiek pasitepu aliejumi ir formuoju kotletukus.
- Rankas aliejumi tepu tam, kad masė neliptų prie rankų, o kepant ne taip taškytųsi.
- Kotletukus kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Greita, skanu ir visai kaip pas močiutę.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą